Hiiumaa maitsete aasta
1. jaanuar
2016
Selleks, et Eesti erinevate piirkondade kööki ja kohalikku toidukultuuri rohkem väärtustada, kutsus Maaeluministeerium ellu uue traditsiooni valida igal aastal välja üks Eesti toidu piirkond ning kuulutada välja selle piirkonna maitsete aasta. 2016. aastal sai Eesti esimeseks toidupiirkonnaks Hiiumaa, kuna Hiiumaa võitis 2015. aastal Eestimaa Avastamata Aarete konkursi kui parim toiduturismi sihtkoht.
Külastaja jaoks tähendas Hiiumaa maitsete aasta seda, et terve hooaja vältel oli Hiiu toit erilise tähelepanu all ning kohalikud ettevõtjad panustasid sellesse, et Hiiumaad külastades oleks Hiiumaa maitsed leitavad nii kohalikest kohvikutest ja restoranidest kui ka hooaja jooksul toimuvatelt kultuuriüritustelt.
Allikad
Delfi, Oma Maitse 2016. HIIUMAA MAITSETE AASTA: Vaata, mis täpsemalt maitsete aastal Hiiumaal toimub? https://omamaitse.delfi.ee/artikkel/74229485/hiiumaa-maitsete-aasta-vaata-mis-tapsemalt-maitsete-aastal-hiiumaal-toimub